Duurzame Energie Veenendaal-Oost

Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Uitbreiding duurzame energievoorziening naar Veenderij

Onlangs werd het startschot gegeven voor de uitbreiding van het DEVO-systeem naar Veenderij.


Informatiebulletin maart 2016

Begin maart is een nieuw DEVO-informatiebulletin verschenen.


Aandeelhouders DEVO hebben vertrouwen in toekomst

De aandeelhouders van DEVO hebben vertrouwen getoond in de toekomst van het bedrijf.


Administratie DEVO over naar VWV

Per 1 december 2015 verzorgt VWV namens DEVO de facturering en administratie van uw warmtegebruik.


Weer tijd om te verwarmen?

In de instructiekaart leest u hoe u het beste kunt handelen.


Nieuwe tarieven 2015

Elk jaar wijzigen de DEVO tarieven per 1 januari. De nieuwe tarieven voor 2015 zijn bekend en hier te bekijken. 
 


Nieuw telefoonnummer storingsdienst

Goed nieuws: vanaf heden is de DEVO storingsdienst bereikbaar via het gratis telefoonnummer:
0800 - 333 77 75. Bij storingen kunnen bewoners voortaan dit nummer bellen. 


Forse besparing CO2-uitstoot

Het duurzame energiesysteem heeft afgelopen jaar een besparing van rond de 60 procent CO2-uitstoot opgeleverd ten opzichte van vergelijkbare gasgestookte woningen en voorzieningen. Dit is ongeveer een besparing van 4.200 ton CO2- uitstoot. 


Rondleiding Energiehuis leerlingen basisschool Tamim

Leerlingen van groep 6-8 kregen uitleg over de werking van het duurzame energiesysteem in de wijk en namen een kijkje in het Energiehuis hoe dit werkt.


Facebook

Heeft u vragen, dan kunt u die direct met ons delen via onze Facebook-pagina.


Wijziging in directie-samenstelling

Op 14 maart 2014 is Ben Van Merriënboer aangesteld als interim-bestuurder van DEVO. Hij neemt in deze positie de bestuurlijke taken over van Jan Willem Zwang, die betrokken blijft als operationeel directeur.


Nieuwe tarieven 2014

Elk jaar wijzigen de DEVO tarieven op 1 januari. U vindt de actuele tarieven voor 2014 hier.


Warmtewet per 1 januari 2014

Op 1 januari 2014 treedt de warmtewet in werking. Deze wet is bedoeld om consumenten die gebonden zijn aan een vaste warmteleverancier extra te beschermen. DEVO zal zich uiteraard aan de warmtewet houden.


Jaarafrekening; ondanks aanhoudende kou krijgt toch bijna kwart geld terug

Bewoners van Veenendaal-oost die minimaal 1 jaar warmte afnemen, hebben hun jaarafrekening ontvangen. Ondanks de strenge winter en het koude voorjaar, krijgt toch bijna een kwart van deze bewoners geld terug doordat zij minder warmte hebben verbruikt dan geschat.


Verhelpen geuroverlast

Het komt bij sommige woningen weleens voor dat de sifon van de inlaatcombinatie (onder de afleverset van DEVO in de meterkast) droog staat waardoor er geuroverlast in huis kan ontstaan. Dit is eenvoudig te verhelpen door de sifon te vullen met een geringe hoeveelheid water, het water zorgt voor de stankafsluiting.


Nieuwe tarieven 2e helft 2013

Twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, wijzigen de warmtetarieven.
U vindt de actuele tarieven hier. De warmteprijs is voor de tweede helft van 2013 gedaald ten opzichte van het eerste deel van het jaar. Oorzaak hiervan is de gedaalde gasprijs die van invloed is op de totstandkoming van de DEVO warmteprijs.


Leerlingen Dr. Steenblokschool krijgen rondleiding in Energiehuis

De leerlingen van groep 7 van de Dr. Steenblokschool kregen afgelopen dinsdag 18 juni een rondleiding door het DEVO Energiehuis. Afgelopen periode hebben de leerlingen het thema milieu en duurzaamheid in de klas behandeld. Een rondleiding door het DEVO Energiehuis was dan ook een mooie afsluiting van dit project.
 


Informatiebulletin Bewoners

Het informatiebulletin voor bewoners is uit! Hierin staat allerlei nuttige informatie over de duurzame energievoorziening in Buurtstede. Het informatiebulletin is huis-aan-huis verspreid in de wijk.


Nieuwe tarieven 1e helft 2013

Twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, wijzigen de warmtetarieven. De vastrechtbedragen gelden voor het hele jaar. U vindt de actuele tarieven hier.


Tips Energiebesparen

Wie energie bespaart, helpt het klimaat. Ook is het goed voor uw portemonnee. Een aantal tips op een rij om energie te besparen en uw warmtekosten omlaag te brengen.
 


Jaarafrekening; merendeel bewoners minder warmteverbruik dan geschat

Bewoners van Buurtstede ontvingen onlangs de jaarafrekening voor hun warmteverbruik. Bijna 2/3 van de woningen blijkt minder energie te hebben verbruikt dan het geschat warmteverbruik. Dit deel ligt zelfs nog hoger bij bewoners die al langer in Buurtstede wonen. Bewoners die voor de tweede keer een jaarafrekening ontvingen, blijkt 75% van de bewoners minder warmte te verbruiken dan het geschat warmteverbruik.


Nieuwe tarieven 2e helft 2012

Twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, wijzigen de warmtetarieven.
U vindt de actuele tarieven op deze website. De warmteprijs is voor de tweede helft van 2012 iets gestegen ten opzichte van het eerste deel van het jaar. Oorzaak hiervan is de gestegen prijs voor gas die van invloed is op de totstandkoming van de DEVO warmteprijs.


Nieuwe tarieven

Twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, wijzigen de warmtetarieven. De vastrechtbedragen gelden voor het hele jaar.


DEVO winnaar P-Nuts Award 2011

Woensdag 13 april jl. is bekend gemaakt dat DEVO de winnaar is van de P-Nuts Awards 2011 in de categorie 'Mooiste overheidsinitiatief'. Deze prijs is dé erkenning voor voorlopers op het gebied van lokale, duurzame energie.  Juryvoorzitters Herman en Herma Wijffels reikte de P-NUTS Awards uit.


DEVO genomineerd voor P-NUTS Award

Veenendaal is met het lokale duurzame energiebedrijf DEVO genomineerd voor de
P-Nuts Awards 2011. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan voorlopers op het gebied van lokaal opgewekte energie uit duurzame bronnen. Op 13 april maakt de jury, waaronder Herman Wijffels en Jacqueline Cramer, bekend wie deze Award mee naar huis kan nemen.

 


Energiehuis is klaar

Het DEVO Energiehuis met de complete technische installatie is klaar en in gebruik genomen. Op 23 maart 2011 vond de technische oplevering plaats. Het gebouw biedt onderdak aan de technische installatie van het duurzame energiesysteem.


Nieuwe tarieven

Twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli, wijzigen de tarieven.


Bouw Energiehuis in volle gang

Het zal de meeste mensen niet zijn ontgaan dat er hard wordt gebouwd in Buurtstede. De eerste woningen zijn al bijna klaar. En ook het Energiehuis krijgt elke dag meer vorm.


Leerlingen Rembrandt College krijgen theatervoorstelling van energiebedrijf cadeau

De tweede klas HAVO/VWO-leerlingen van het Rembrandt College werden afgelopen dinsdag verrast door een bezoek van “De Wereldwachter”. Een hilarische theatervoorstelling over milieu, luchtvervuiling en klimaatveranderingen.  DEVO gaf het theaterstuk cadeau in het kader van de start bouw van het Energiehuis in Veenendaal-oost.
 


Veel interesse in DEVO

Veel interesse in duurzame energievoorziening Veenendaal-oost

Vanuit alle hoeken is er veel belangstelling voor de gang van zaken betreffende de duurzame energievoorziening in Veenendaal-oost. Gemeente Veenendaal heeft in samenwerking met Quattro Energie zelf een energieonderneming opgericht: DEVO BV (Duurzame Energie Veenendaal-oost).


Opening informatiecentrum

Grote belangstelling voor bouwplannen Veenendaal-oost

De opening van het i-centrum voor de nieuwbouwwijk Veenendaal-oost heeft zaterdag 28 februari jl. maar liefst 1900 bezoekers getrokken.


Duurzaam energiesysteem voor woonwijk Buurtstede

Heijmans Infra is door Duurzame Energie Veenendaal-Oost (DEVO) geselecteerd voor het ontwerp, de realisatie en het dertigjarig onderhoud van de duurzame energievoorziening van de nieuwe wijk Buurtstede in Veenendaal Oost. De keuze viel op Heijmans vanwege de hoge energieprestatie van het concept en de relatief lage energiekosten.


Duurzaam Veenendaal-oost finalist energieprijs NET-Trofee

DEVO, het energiebedrijf dat opgericht is door de gemeente Veenendaal en Quattro Energie, is finalist van de Nationale Energie Toekomst Trofee 2008.


Op woensdag 7 november 2007 ondertekenden de gemeente Veenendaal, Quattro Energie B.V.* en Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost de samenwerkingsovereenkomst “Duurzame Energievoorziening Veenendaal-oost”. Zij zijn de samenwerkende partijen voor de aanleg, het beheer en de exploitatie van het duurzame energiesysteem in de nieuwe wijk. Duurzame energievoorziening op deze schaal is een primeur in deze regio. “Een mooie vervolgstap in het duurzame kader van Veenendaal-oost, nu de energie ook duurzaam wordt aangepakt. En energiebesparing én CO2-reductie, mooier kan het niet. Veenendaal-oost is klaar voor de toekomst!”, zo liet gedeputeerde De Wilde van provincie Utrecht weten middels een videoboodschap.


Bekijk het actuele nieuws.

Zakelijk geïnteresseerd?

Bent u zakelijk betrokken bij de duurzame energievoorziening in Veenendaal-oost? Klik dan hier voor de zakelijke site met meer informatie. Login zakelijke site

Gemeente Loket

Werkt u bij een gemeente en wilt u meer weten over het opzetten van een lokaal energiebedrijf via een publiek-private samenwerking? Klik dan hier. Login zakelijke site