Even voorstellen: Amke van der Linden

Als bewoner van Veenendaal-oost maak je elke dag gebruik van de diensten van DEVO. Maar wie zijn de mensen achter DEVO? Wie zorgen ervoor dat jij elke dag kunt genieten van warm water, vloerverwarming en koelte? Graag laten we je kennis maken met het DEVO team.

Dit keer stellen we je voor aan Amke van der Linden. Amke staat DEVO met raad en daad bij op het gebied van communicatie. Je zal haar niet zo snel in de wijk spotten zoals de rest van het team, maar achter de schermen levert ze een aanzienlijke bijdrage. De teksten op de website? Die vloeien uit haar toetsenbord. De nieuwsbrief die je elk kwartaal ontvangt? Geschreven door Amke. Meestal vertelt ze het verhaal van anderen. Maar dit keer vertelt ze iets over zichzelf.

Amke, vertel eens, wat doe jij bij DEVO?

Ik ben communicatieadviseur. Dat betekent dat ik meedenk over hoe we het verhaal van DEVO het best kunnen vertellen. Zowel aan onze klanten, als aan onze belangrijkste samenwerkingspartners en aan externe media. Maar ik geef niet alleen advies, ik ga ook zelf aan de slag. Zo schrijf ik veel van de teksten die je van DEVO leest. Bijvoorbeeld de teksten op de website en in de nieuwsbrieven. Hiervoor werk ik nauw samen met mijn collega’s. Zij weten precies wat er speelt bij klanten of welke ontwikkelingen de moeite waard zijn om met de buitenwereld te delen. Ik vertaal dat vervolgens naar prettig leesbare teksten.

 

Wat vind je leuk aan werken voor DEVO?

Het leukst vind ik dat het werk heel veelzijdig is. De ene keer schrijf ik een bericht over de nieuwe warmtetarieven. De andere keer denk ik mee over hoe we bewoners meer bij DEVO kunnen betrekken. Of over hoe we het overkoepelende verhaal van DEVO en de energietransitie kunnen vertellen. Het is bovendien heel fijn om te werken met een klein, betrokken team. De lijnen zijn kort en iedereen werkt met één heel duidelijk doel voor ogen: de beste mogelijke dienstverlening voor onze klanten. Die betrokkenheid van het team bij DEVO en onderling maakt het werk extra leuk.

 

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou?

Duurzaamheid is heel belangrijk voor mij. Zo werk ik bewust bij DEVO omdat we hier elke dag concreet bezig zijn met de energietransitie. Naast DEVO werk ik ook nog voor andere opdrachtgevers. Daarbij kies ik ervoor om alleen te werken voor organisaties met een maatschappelijke of duurzame doelstelling. Je kunt je tijd immers maar één keer besteden, dus dat doe ik het liefst door in mijn werk bij te dragen aan een betere wereld.

Ook in mijn persoonlijke leven is duurzaamheid vaak leidend in mijn keuzes. Ik ben mij heel bewust van de impact van wat ik eet, hoe ik mij kleed, welke spullen ik (niet) koop, hoe ik woon. En ik geloof erin dat alle beetjes helpen. Juist de kleine keuzes die je dagelijks maakt, tellen uiteindelijk allemaal op tot een groter geheel. Zo stem je met je portemonnee.

 

En wat doe je verder in het dagelijks leven?

Ik woon in Utrecht samen met mijn vriend en onze drie kindjes. Met een kleuter van 5 jaar en twee peuters van 3 jaar is het altijd dolle bende bij ons thuis. Ontspannen doe ik op de yogamat. Of ik drink met vriendinnen een wijntje in de stad. Ook lees en schrijf ik graag. Zelfs in mijn vrije tijd klim ik regelmatig in de pen.

 

Wat wil je de bewoners van Veenendaal-oost over DEVO vertellen?

Eigenlijk deel ik natuurlijk alles wat ik over DEVO wil vertellen al in de teksten die ik schrijf. Anders zou ik mijn werk niet goed doen ;). Maar ik wil toch wel benadrukken hoe bijzonder en vooruitstrevend het is dat jullie in een wijk met een warmtenet wonen. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen, ben je elke dag duurzaam bezig. Voor veel mensen voelt het waarschijnlijk niet als iets wat ze actief doen, je had tenslotte geen keuze voor een warmteleverancier toen je in Veenendaal-oost ging wonen. Toch lever je hiermee een mooie bijdrage aan een duurzame toekomst. Bovendien is het team van DEVO echt betrokken bij de wijk en voelt iedereen zich persoonlijk verantwoordelijk voor een goede warmtelevering. Die betrokkenheid maakt DEVO een mooi warmtebedrijf waar Veenendaal-oost volgens mij echt trots op mag zijn.