Meld je nu aan! Rondleiding in het Energiehuis tijdens de Week van Duurzaam Veenendaal

Kon je niet bij de onthulling van het graffiti kunstwerk zijn, maar ben je wel benieuwd hoe het Energiehuis er vanbinnen uitziet? Dan heb je tijdens de Week van Duurzaam Veenendaal in november nog een kans. Tijdens die week informeert en inspireert de Gemeente Veenendaal alle inwoners van Veenendaal over manieren om te verduurzamen. In dat kader stellen wij het Energiehuis van DEVO open.

Van grote installaties tot kleine slimmigheden

WKK, WKO en Warmtepompen. Termen die bij DEVO dagelijkse kost zijn. Maar die de meeste mensen helemaal niets zeggen. Tijdens een rondleiding vertellen we je graag wat dit allemaal betekent. Het is de uitgelezen kans om je vragen over ons systeem te stellen. Alvast een tipje van de sluier: in het DEVO Energiehuis maken we warmte en koude voor de huizen in Buurtstede en Veenderij. Dat doen we zo duurzaam mogelijk. Bijvoorbeeld door warm en koud water uit de grond te gebruiken. 

Voor het maken van warmte staan in de energiecentrale verschillende installaties: warmtepompen, een warmtekrachtkoppeling (WKK), gasketels en een e-boiler. Bovendien staan er installaties die ervoor zorgen dat het systeem goed werkt. En dat de warmte die we maken, bij de mensen thuis komt. Denk aan expansievaten, een warmtewisselaar, ontgas- en onthardingsinstallaties en distributiepompen.

Wist je trouwens dat het Energiehuis een onbemande energiecentrale is? Dat betekent dat we de centrale van een afstand aansturen. Er hoeft dus niet dag en nacht iemand aanwezig te zijn in de centrale. 

Als je benieuwd bent hoe dit er allemaal uitziet, meld je dan aan voor een rondleiding. Na de rondleiding weet je precies hoe de warmte en koude voor jouw woning gemaakt wordt.

 

Meld je nu aan!

Je kunt een kijkje in de keuken van DEVO nemen tijdens één van deze momenten:

  • Maandag 4 november om 10:00 uur
  • Woensdag 6 november om 18:30 uur
  • Vrijdag 8 november om 13:30 uur

Inschrijven voor een van deze rondleidingen kan op de website van Duurzaam Veenendaal. We hebben per rondleiding plek voor maximaal 20 personen. De rondleiding duurt ongeveer een uur. 

Ga naar aanmeldformulier

Wij kijken ernaar uit om je het Energiehuis aan de Engelaanhof 18 te laten zien!